Verschil verbindt

Onze scholen staan open voor iedereen, je bent welkom zoals je bent ongeacht afkomst, kleur, ras, sekse of religie. Onze scholen zijn niet groot en juist daardoor persoonlijk. We hebben een breed scala aan goed uitgewerkte onderwijsconcepten. Er is écht iets te kiezen bij OOK en daar zijn we trots op! Onze missie is dan ook: voor elk kind in Kampen en omgeving het beste onderwijs dat past bij jou!

Ptf5624

Onze visie

We hebben elkaar nodig om te leren, om te groeien en om tot ontwikkeling te komen. Hier zit een wederkerigheid in. In Afrika wordt dat Ubuntu genoemd: ik ben omdat wij zijn. Het erkennen en waarderen van elkaars verschillen is daarmee vanzelfsprekend. Als we dat belangrijk vinden voor de kinderen, kan het niet anders of het is ook van belang voor onszelf.

Dat betekent dat we als leerkrachten openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en met en van elkaar willen leren. Voor directeuren en bestuur is dat niet anders. Een directeur heeft de verantwoordelijkheid voor de eigen school, maar ook de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor OOK. Dat vraagt van de directeuren een gedeelde visie op onderwijs en onderwijskundig leiderschap op de scholen. Van de bestuurder vraagt dat leidinggeven vanuit de gedeelde visie en het stimuleren van het onderwijskundig leiderschap op de scholen.

Highlights Background Wave
  • We zijn ambitieus
  • We zijn nieuwsgierig
  • Beeldmerk Ook2
  • We zijn liefdevol
Onze kernwaarden
Ptf8242 Illustration 1